lauantai 30. heinäkuuta 2016

Kuusenkerkkäkalaa ja juureksia

Nyt tuli tehtyä sellaista fine diningia kotona, että harvoin tapahtuu meidän talossa. Pakkasesta löytyi nimittäin pakasterasiallinen kuusenkerkkiä parin vuoden takaa, ja nyt oli korkea aika käyttää ne ennen kun uudet marjat tulevat ja purkki hautautuu taas jonnekin pakastimen syövereihin. Innoittajana toimi tällä kertaa Hesarin Arin kuusenkerkkäahvenet. Kala tosin vaihtui kuhaan, koska sitä sattui kauppareissulla olemaan tarjolla tuoreena. Jätin myös ohjeesta sienet pois ja tein erikseen lisukkeeksi kanttarellikastiketta.


Kuusenkerkkäkuha ja -kasvikset

Kasvikset:
2 porkkanaa
¼ kukkakaalia
4 retiisiä
1 sipuli
2 rkl vettä
3 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
3 dl kuusenkerkkiä
2 tl suolaa


Kala:
400 g kuhafilettä
2 tl suolaa
½ dl kuusenkerkkiä
50 g voita



Valmista aluksi kasvikset. Kuori porkkanat ja pilko ne ohuiksi viipaleiksi. Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi. Pilko retiisit. Kuori sipuli ja pilko se pieniksi paloiksi. Kiehauta vesi, omenaviinietikka, hunaja, pilkottu sipuli, kuusenkerkät ja suola. Siivilöi liemi ja kaada kuumana kuusenkerkkäkasvisten päälle. Anna jäähtyä. Sinä aikana kasvikset kypsyvät sopivasti, mutta jäävät rapeiksi sisältä.


Valmista kuhafileet. Mausta fileet suolalla. Murskaa ½ dl kuusenkerkkiä. Sekoita ne voihin. Paista kala kuusenkerkkävoissa pannulla.

Tarjoile kuusenkerkkäliemessä marinoitujen kasvisten kanssa.

Kuva ei ehkä tee oikeutta annoksen hienoudelle
Kuusenkerkkien maku oli yllättävän vahva kasviksissa, vaikka ne vain marinointiin. Miun makuuni kasvikset jäivät kuitenkin vähän raaoiksi, eli ensi kerralla ehkä ihan vähän keittäisin ainakin kukkakalia ja porkkanaa ennen marinointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti