keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Kevätherkkuja nokkosesta

Aina keväisin tapanani on ollut valmistaa nokkospestoa Uuden mustan ihanalla ohjeella. Tänä keväänä järkytyin, kun tsjusin että koko sivusto ja siinä samassa myös ohje on hävinnyt bittiavaruuteen! Korkea aika siis tallentaa ohje myös itselle sähköiseen muotoon.
Aiemmin olen käyttänyt pestoa mm. Tomaatti-mozzarellaleivän päällä. Nyt tein pieniä suolaisia suupaloja ystäväni juhliin lisäämällä pestoa tuorejuuston sekaan ja levittämällä tämän seoksen pieneksi leikkaamieni ruisleipäpalojen päälle.

Nokkospesto

10 dl tuoreita nokkosia
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
3 rkl rypsiöljyä
1 dl pinjansiemeniä
1 sitruunan mehu
1 dl kylmää vettä
½ tl suolaa
Sekoita kaikki tasaiseksi tahnaksi esim. tehosekoittimessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti