sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Porkkana-kuskus-kookoskeitto

Hieman(?) muutoksia on tapahtunut elämässäni, ja meillä onkin nyt kotona kolme syöjää. Nuorin on tosin vasta 8 kk, mutta sen ikäisellehän on mukava laittaa syötävää, kun pääsee maistattamaan kaikenlaisia uusia makuja ja katselemaan niistä koituvia ilmeitä. Suosikkimakuja tähän mennessä ovat olleet muun muassa myskikurpitsa, maissi ja tietysti kaiki marjat. Tomaatille tai lohelle lapsemme ei oikein ole lämmennyt, mutta ahven kyllä meni alas hyvällä halulla.


Tätä nykyä siis aina kun laitan ruokaa mietin, voisiko siitä ottaa pienen osan sivuun ennen suolan lisäämistä ja aika usein se onnistuukin. En siis ole sen kummemmin vaihtanut omaa ruokavaliota mausteettomampaan tai yksinkertaisempaan. Silloin, jos ruoka ei mitenkään sovellu lapselle maisteluun (esim. pinaattikastike, lihapullawokki tms) ipana saa syödä joko aiemmi tehtyjä vihannes- tai hedelmäsoseita tai kaupan mössöjä.

Ostin joulun rosollia varten porkkanoita. Mutta ei ne nyt kaapissa säilyneetkään, kun muistin törmänneeni jollain vauva-keskustelusivulla porkkana-kuskuskeiton ohjeeseen ja halusin sitä kokeilla. Lisäsin makua pehmentämään vielä kookoskermaa, tuli kyllä tosi maukasta. Kookosmaito sopii kohtuudella myös vauvoille (huono puoli on, että sisältää kovia rasvoja).

Tässä soseutetttu keitto ennen nesteen lisäystä

Porkkana-kuskus-kookoskeitto

0,5 l vettä
1 kg porkkanoita
2 sipulia 
2 valkosipulinkynttä
1 tl currya 
0,5 tl jauhettua juustokuminaa 
1 tl yrttimaustetta (provencen yrtit, timjami ym.) 
ripaus valkopippuria
n. 1 dl kuskusta  

0,5 l kasvislientä (kuutiosta)
1 prk (200 ml) kookoskermaa
(tulista kastiketta, esim. sriracha tai chipotle)

Kuori ja paloittele porkkanat (minulla meni tällä kertaa seassa myös yksi palsternakka) ja sipulit. Lisää kattilaan puoli litraa vettä ja keitä vihanneksia siinä keskilämmöllä kannen alla noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Mausta. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kuskus ja anna hautua hetken, jotta kuskus kypsyy.

Erota tässä vaiheessa sopivaksi katsomasi määrä keittoa vauvalle. Lisää tähän annokseeen n. 2 rkl koookoskermaa (tai maun mukaan).

Lisää kattilaan n. 0,5 dl kasvislientä ja kookoskerma. Tarkista maku. Jos keitto on liian sakeaa, lisää nestettä. Jos pidät tulisesta ruoasta, tiputa keiton pinnalle tarjoiluvaiheessa muutama tippa sriracha- tai chipotle-kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti