Viikonloppu tuli pidettyä taukoa ruoanlaitosta. Ulkoistimme ruokailut grillille (tonnikalaperunoita) ja kyläpaikkoihin (voileipäkakkua ja suolaisia piirakoita). Mutta eiväthän nuo vihreät järkäleet mihinkään kaapista kadonneet, joten tänään vuorossa oli täytetyt kesäkurpitsat.
Koska kesäkurpitsa itsessään on niin mietoa, tein täytteestä mahdollisimman voimakkaan makuista. Tässä apuna oli lampaanjauheliha, jota kannattaa rohkeasti kokeilla (monet suomalaiset tuntuu välttelevän lampaanlihaa, mutta itse tykästyin makuun viimeistään käydessäni pari vuotta sitten Azerbaidzhanissa, jossa käytännössä kaikki liharuoat taidettiin tehdä lampaasta). Ainakin K-kaupan pakatealtaasta saa lampaanjauhelihaa sopivan pienissä paketeissa, ja jos nälkä on isompi tuo pienehkö määrä antaa hyvää makua myös "tavallisen" jauhelihan seassa.
Näistä aineksista syntyi kreikkalaistyyppinen täyte:
- 240g lampaan jauhelihaa
- 3 kynttä valkosipulia
- monta pientä sipulia
- mustia oliiveja
- minitomaatteja
- pinjan- ja auringonkukansiemeniä
- pinjan- ja auringonkukansiemeniä
- 150g fetaa
- suolaa, mustapippuria, yrttimausteita ja piri-piriä
- lopuksi päälle juustoraastetta (ja koristeena on kehäkukkaa ja thai-basilikaa)
Hyvin maistui - vain tämän verran jäi evääksi huomiselle |
Jäljellä on nyt 2 kokonaista ja 1/4 kesäkurpitsaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti