maanantai 26. elokuuta 2013

Lindströmin pihvit



Kesäkurpitsoista on nyt pakko pitää taukoa, kun palstalta pukkaa niin paljon muutakin syötävää. Viime viikolla kokkausvuorossa oli punajuuri. Työpaikkaruokalan Lindströmin pihveissä on yleensä liikaa jauhelihaa suhteessa punajuureen, mutta onneksi kotona asian voi korjata muuttamalla hieman ainesosien suhteita. Hyödynsin Hellapoliisin ohjetta, kun kuva näytti niin hyvältä... (Ohjeessa tosin taidettiin käyttää etikkapunajuuria. Liekö sitten se vaikuttanut ainesosien mittasuhteisiin sen verran, että omat pihvit ei ihan kovin hyvin pysyneet kasassa. Makuun ei onneksi vaikuttanut, kun lorautin pihvitaikinaan hieman etikkaa!) Lisukkeena oli (tietysti) paistettua sipulia ja tillimuusia.


Vielä kun keksisi ratkaisun siihen, ettei keittiö näyttäisi punajuurten raastamisen jälkeen siltä kuin paikalla olisi tehty verityö. Esimerkiksi Puolasta tai Ukrainasta saa kaupoista kuulemma valmiiksi raastettua punajuurta.

Ja tuoreesta punajuurestahan voi käyttää hyödyksi myös lehdet, joista ollaan saatu mukavaa makua ja väriä vihersalaattiin pitkin kesää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti