Erehdyin tiistaina käymään palstalla ja mikäs muu siellä odotti, kuin 2 uutta kesäkurpitsaa! Eipä niistä kuitenkaan sen enempää, sillä samalla mukaan lähti 1,2 kiloa sokerihernettä. Kesäkurpitsat jäivät siis nyt odottelemaan seuraava inspiraation
hetkeä ja eilen valmistuivat hernekeitto (silvotuista paloista) sekä kasviswokki (herneistä palkoineen) kera kehäkukkariisin.
Sokeriherneen palot on tuoreina niin ihanan makeita, että halusin
kokeilla myös niiden ominaisuuksia kypsytettäessä. Yritin valikoida
parhaimman näköisiä (mahdollisimman nuoria) palkoja wokkiin, mutta
lopulta noin puolet osoittautui liian sitkeiksi, eli niiden syöminen
sellaisinaan ei ihan onnistunut. Meni ihme närppimiseksi.
Parhaita puolia wokissa oli sen kastike, jota aion kyllä hyödyntää myöhemminkin. Siihen sekotin:
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl vettä
1 rkl hunajaa
1,5 rkl pieneksi pilkottua inkivääriä
pieneksi hakattua chiliä
4 puristettua valkosipulinkynttä
1 rkl seesamiöljyä
Kehäkukkariisin valmistin kuullottamalla pienen punasipulin & noin kourallisen kehäkukan terälehtiä. Sitten kuullotin hetken myös riisiä, lisäsin vettä ja kasvisliemikuution ja keittelin normaalisti.
![]() |
Varsinaista väriterapiaa! |
Hernekeitosta ei nyt ole kuvia, mutta kaikki varmaankin tietää, miltä hernekeitto näyttää!
Kesäkurpitsoita on jäljellä 4 kokonaista ja 1/4
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti