maanantai 26. elokuuta 2013

Maustekurkut

Kesäkurpitsojen lisäksi palstallamme on tänä vuonna kasvanut ihan kiitettävästi myös kurkkuja. Niistä olen suuren osan syönyt sellaisenaan esim. salaateissa, mutta nyt valikoin kauneimpia yksilöitä myös säilöttäväksi.


Etikkaliemen (ja kurkkujen!) lisäksi purkkiin lisäsin:
- suolaa
- muutamia neilikoita
- sinapinsiemeniä
- musta- ja maustepippureita
- piparjuurta (istutin ensimmäistä kertaa oman piparjuuren keväällä. Ei maasta vielä mitään valtaisia juurimukuloita löytynyt, mutta sopivan pientä juurenpätkää tähän säilykkeeseen pilkottavaksi)
- paljon tillin kukintoja, kun niitäkin omalla palstalla kasvaa

Ja ehdottomasti olisi pitänyt olla vielä mustaherukanlehtiä, mutta en niitä tähän hätään enää ehtinyt saada (ehkä teen niiden kanssa vielä toisen purkillisen myöhemmin).


Nyt vain odotellaan tuloksia! Olen tehnyt näitä kurkkuja aikaisempina vuosina kaksi kertaa ja joka kerralla ovat maistuneet erilaisilta, koska mausteita tulee heiteltyä eri määriä. Nyt lisäsin siis ensimmäisen kerran piparjuusta ja vähensin neilikkaa (jota viimeksi oli minun makuuni liikaa).

1 kommentti:

  1. Nyt on kurkkuja maisteltu ja ovat melko pippurisia. Ensi vuonna voisin laittaa sis vähän vähemmän pippureita, ja ehdottomasti lisätä niitä mustaherukanlehtiä.

    VastaaPoista