torstai 8. elokuuta 2013

Ruoka-annos 2: Kesäkurpitsakeitto

Seuraavaksi kokeiluvuoroon otettiin lämmin kesäkurpitsakeitto Hannele Kojon kirjasta Kausiherkkuja omasta pihasta (tätä ohjetta ei taida olla netissä, mutta kirjoittajalla on blogi, josta löytyy kyllä monia muita ruokia).

Jostain syystä ohjetta valitessani ajattelin, että se olisi kylmä keitto (niinkuin esim. kurkkukeitto aina on), mutta kyseessä on ihan lämmin ruoka. Keittoon tuli kesäkurpitsan lisäksi pari perunaa, sipulia, valkosipulia, currya ja suolaa... Melko tavalliset kasviskeiton ainekset siis. Ohjeen ulkopuolelta liäsin randomilla muita mausteita, koska Kojon ruokaohjeet on yleensä olleet meille hieman liian hennosti maustettuja.


Keiton väri ei ollut yhtä kaunis kuin keittokirjan kuvassa, varmaan siksi että kurpitsat oli niin isoja että päädyin kuorimaan kovat kuoret kokonaan pois. Keitosta tuli myös ihan hämmentävän laihaa, joten vaikka ohjeesta puuttui yleensä kasvissosekeitoihin lisäämäni sulatejuusto, päätin lisätä sitä tähänkin. Ja sitten vielä lautaselle lisäsin chipotle-kastiketta (koska se vaan nyt toimii kaikissa kasviskeitoissa). Ja perheen toinen syöjä lisäsi vielä ainakin soijaa omaan annokseensa. Kyllä tuota nyt söi ennen kun selkäänsä otti, mutta ei tule varmaan toiste tehtyä.

Kesäkurpitsainventaario: jäljellä 5 kesäkurpitsaa

2 kommenttia:

  1. Hei,
    keitto-ohje on klassinen "Curried Zucchini Soup". Oleellista keitossa on, että kesäkurpitsat ovat nuoria ja pehmeäkuorisia. Iso ja kovakuorinen kesäkurpitsa on kasvanut liian kauan, jolloin maku muuttuu aivan laimeaksi ja rakenne joskus jopa puumaiseksi. Kesäkurpitsat kasvavat jotenkin yllättäin ja minullakin ne ovat joskus päässeet aivan liian isoiksi. Sellaiset kelpuutan vain raasteeksi ja sujautan leipätaikinoihin.

    Mukavaa syksyä!
    toivottaa Hannele Kojo

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista! Kesäkurpitsani taisivat tosiaan olla tähän ruokaan vähän isoja, vaikka kokoisikseen olivatkin yllättävän maukkaita :) Plus sorruin perusongelmaani eli lisäsin vettä ihan ajatuksissani enkä muistanut tarkkailla koostumusta...

    VastaaPoista