tiistai 27. elokuuta 2013

Kanttarelli-kylmäsavulohipiiras

Syksy! Sieniä! Kanttarelleja oli lähimetsään ilmestynyt jo sen verran että sain niistä viikonloppuna tehtyä kastiketta ja tänään piti vielä tehdä kanttarelli-savulohipiirakkaa, jonka ohjeen löysin vuosi sitten työpaikkani intranetistä ja joka on sen jälkeen ollut meidän suosikkeja. Suosikin tunnistaa siitä, että kun yleensä tehdään piirakoita joka kerran vähän eri täytteillä (vähän sen mukaan, mitä kaapissa sattuu olemaan) tätä on tehty ainakin kolmesti. Nyt tosin vähän oioin mutkia ja käytin valmista pohjataikinaa (kun pitäisi tuota pakastinta tyhjentää...)

Nyt ei saanut edustavaa kuvaa kun tuli hotkaistua puolet piirakasta ennen kun muistin kuvaamisen
Pohja:
100 g oivariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaviiliä


Nypi rasva ja kuivat aineet muruseokseksi. Lisää kermaviili ja tee taikina. Levitä noin 28 cm vuokaan. Esipaista pohjaa muutama minuutti (175 C)

Täyte:
Kylmäsavulohta (kannattaa ostaa kokonaisena palana jos löytää! Se mitä kaupassa myydään valmiiksi ohuina siivuina ei ole yhtä hyvää) > kuutioi

kanttarelleja, pilkottua sipulia > hauduta ja lisää mustapippuria ja vähän suolaa (riippuen kalan suolaisuudesta)
1 dl kermaviiliä, 
1 purkki ruokakermaa, 
3 kananmunaa,
juustoraastetta.
Sekoita kaikki aineet kulhossa. Lisää vielä mustapippuria myllystä.

Kaada täyte pohjalle ja paistele reilut puolisen tuntia niin, että pinta on herkullisen näköinen.
Anna piiraan tekeytyä hetki (tämä on tämän reseptin vaikein vaihe).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti