perjantai 9. elokuuta 2013

Helppo kasvissosekeitto

Paras tapa "piilottaa" ei-niin-omaan-makuun-oleva keitto on tietysti keittää lisää keittoa sen ympärille. Suosikkini on kasvissosekeitto, jonka voi tehdä oikeastaan mistä tahansa kasviksista ja niiden yhdistelmistä. Keiton pohjana on minulla aina vähintään 1/4 perunaa, muta sen lisäksi voi keittoon heittää oikeastaan mitä tahansa.

4 annosta kasvissosekeittoa syntyy näin:
1l vettä
2 kana- tai kasvisliemikuutiota
750g paloiteltuja kasviksia: esim. perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, lanttua, purjoa, kaalia, punajuurta
1 rasia sulatejuustoa (lisämakua saa kun käyttää esim. Olympia kevyt sipulia)
1 rkl basilikaa 
1/4 tl mustapippurirouhetta

Kasvikset keitetään kypsäksi puolessa vesimäärässä. Sekoitetaan joukkoon sulatejuusto ja mausteet ja soseutetaan sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisätään loput vedestä ja kuumennetaan kiehuvaksi.


Oma suosikkini sekaan laitettavaista vihanneksista on herne - niitä kun jää kuitenkin aina yli torilta ostetuista pusseista (ja nykyään niitä kasvaa myös palstallamme). Selleriä taas ei tässä taloudessa laiteta mihinkään ruokaan, mutta jotkut väittävät senkin sopivan tähän soppaan...

Tällä keitolla on helppo ravita myös isompia talkooporukoita: 10 litran kattilalliseen tarvitaan 5 l vettä, 4 kg kasviksia (varsinkin isoja määriä keittäessä kannattaa huomioida kauppojen pakastevihannesvalikoimat) ja 1 kg sulatejuustoa.

Kesäkurpitsainventaario: Keittoon yhdistin vain vanhan kesäkurpitsakeiton. Mutta lahjoitin yhden kesäkurpitsan ystävälleni, joten tällä hetkellä kaapissa on enää 3 kokonaista ja 1/4 kesäkurpitsaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti