Kaverini, jolle lahjoitin aiemmin yhden kesäkurpitsan antoi minulle vaihdossa kesäkurpitsareseptin. Jei! Mahtava ruoka, ja siihen sai upetettua paitsi kesäkurpitsoita, myös herneitä. Siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla!
Käytin myös ensimmäistä kertaa elämässäni ricotta-juustoa. En ensin meinannut löytää sitä kaupasta (on joitain tuotteita, joista ei IKINÄ tiedä mistä päin kauppaa niitä lähtisi etsimään. Jos haluaa kauppareissulleen haastetta, niin kannattaa yrittää etsiä esim. 2 dl pahvitetrassa oleva suklaakastike!), joten googlailin kännykälläni ja sain tulokseksi, että ricottan tilalla voisi käyttää raejuustoa. (Mikä kuulostaa kyllä oudolta, koska sitten kun oikea purkki löytyi ricotta ei kyllä mielestäni muistuttanut yhtään raejuustoa, ei ulkonäöltään eikä maultaan.) Onneksi mies kuitenkin tajusi tarkistaa vielä tuorejuustohyllyn, mikä olikin ilmeisesti oikea etsintäpaikka...
Ricotta-kesäkurpitsapaistikkaat (n. 15 paistikasta)
(muok. BBC Good Food Magazine April 2013)
250 g ricottaa (n. 1 rasia)
noin 2 kesäkurpitsaa raastettuina (arvioin että n. 600-700g, eli meidän tapauksessa 1/2 riitti)
50 g herneitä tai maissia (laitoin molempia)
75 g jauhoja (+ ripaus leivinjauhetta) (lisää jos taikina tuntuu liian löysältä paistettaessa)
ripaus pippuria (ja tarvittaessa suolaa)
½ tl paprikajauhetta
1½ rkl tuoretta minttua, basilikaa tai ruohosipulia silputtuna (reilumminkin voi laittaa - minä käytin thai-basilikaa)
1 sitruunankuori raastettuna + n. 1 rkl sitruunamehua (laitoin vain puolikkaan kuoren)
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
öljyä paistamiseen
• Pilko ja raasta tarvittavat aineet
• Vatkaa kananmunat
• Yhdistä kaikki aineet
• Taikinan voi paistaa heti tai säilyttää jääkaapissa (muutamia tunteja, sekoita ennen käyttöä)
• Paista paistikkaat kuten röstit (1–2 rkl taikinaa kerrallaan) öljyssä noin 3–4 minuuttia puoleltaan
• Pidä paistikkaat lämpiminä
Muunnelmia:
Lisää parmesaania tai muuta voimakasta juustoa
Muuntele mausteita (chili, valkosipuli, jeera, erilaiset yrtit)
Tuore yrtin voi vaihtaa makunsa mukaan ja (hätätapauksessa) kuivattukin yrtti käy
Ohjeen mukaan sopivat esim. kanan ja tomaattikastikkeen kanssa, me syötiin kuskusin, pippurikalan ja tsatsikin kera. Näitä tarjoamalla onnistuin antamaan meillä ruokaillelle kylälijälle ihan liiankin hyvän kuvan ruoanlaittotaidoistani!
Kesäkurpitsalaskuri: Vielä yksi kelpasi sukulaisille ja osan olen syönyt leivän päällä, joten kesäkurpitsoita on jäljellä enää 2 kpl.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti