sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Vegaaninen mutakakku

Meillä on käynnissä lihaton lokakuu, mutta kaveri asetti itselleen hieman enemmän haastetta ja ryhtyi kuukauden ajaksi vegaaniksi. Nyt kun hän vietti yhdistettyjä tupareita ja läksiäisiä, oli minullakin syytä ensimmäisen kerran elämässäni tietoisesti leipoa jotakin vegaanista herkkua. Netistä löytyi onneksi nopeasti vegaaninen mutakakku Taikinaninen takiainen -blogista. 

Tästä se taas lähtee.
Ainekset:
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl ruokokidesokeria
1 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl vanilijasokeria
1 dl öljyä
2 dl soijamaitoa
75 g vegaanista tummaa suklaata
1-2 rkl omenaviinietikkaa

Suklaat tykkään sulattaa vesihauteessa

Sekoita kuivat aineet. Lisää öljy ja soijamaito, sekoita hyvin. Lisää sulatettu suklaa ja lopuksi omenaviinietikka. Sekoita hyvin ja kaada "voideltuun" irtopohjavuokaan (halkaisija 16cm). Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Haasteellisin kohta mulle oli tuo ohjeen "kaada voideltuun irtopohjavuokaan". Oli jo oivariinipaketti kädessä, kun tajusin että eipä tuo taida ollakaan vegaanista... Eikä ollut leivontamargariinikaan, joten öljysin sitten vuoan samalla auringonkukkaöljyllä, mitä käytin taikinaan.

Soodaa tulee leipoessa käytettyä aika harvoin, mutta hienosti se kyllä nosti kakun! Lopuksi koristin tuotoksen vielä tomusokerilla ja granaattiomenan siemenillä. Hyvin tuntui kelpaavan illan emännälle ja muille vieraille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti