En oikeastaan juo kovinkaan paljon punaviiniä, joten kun tattipastasta sitä jäi yli, pääsin vihdoinkin tekemään Annuska köögis -blogista löytämääni puolukkahilloa.
Miten näistä työvaihekuvista oikein saisi mielenkiintoisia? |
5 dl punaviiniä
1 tähtianis
6 neilikkaa
2 kanelitankoa
500 g puolukkaa
500 g hillosokeria
Kuumenna punaviiniä ja mausteita noin 10 minuuttia. Poista mausteet, lisää puolukat ja keitä 5 minuuttia. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 3 minuuttia. Poista kattila liedeltä, kuori vaahto ja kaada hillo puhtaisiin purkkeihin. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa. Säilytä viileässä.
Punaviinin ja mausteiden kuumentaminen toi kotiin ihanan glögin tuoksun. Lisättyäni puolukat rupesin miettimään, että nestettä on tässä ohjeessa aika paljon verrattuna aiemmin tekemiini hilloihin. Saa siis nähdä, mitä sain aikaan!
Päivän teema on muutenkin ollut jämien käyttö: aamun mannapuuroon upotin mutakakusta yli jänneen soijamaidon. Sopi siihen tosi hyvin, jotenkin tuon soijamaidon makeus ja myös soijan ominaismaku (joka juomissa maistuu aluksi vähän oudolta) täydentää puuroa sopivasti.
Ähäkutti! Tässä lisukkeena on punaherkukkakiisseliä eikä mitään puolukkahilloa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti