sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Paholaisen hillo

Hot tomato - Hot carrot - Hot banana
Tänä vuonna meillä kasvoi pihalla 7 erilaista chiliä ja yksi minipaprika. Satoa tuli ihan kivasti ja nyt onkin ollut ongelmana lähinnä muistaa käyttää noita chilejä ruoanlaitossa. Esim. wokeissa toimivat hyvin. Käyttö on tosin hieman arpapeliä, sillä jopa samasssa puussa osa on tosi tulisia ja osa voimakkuudeltaan tavallisen paprikan tasoa.

Kuusi chiliä sain kivasti uppoamaan Paholaisen hilloon (Dansukkerin ohjeella). Vinkki: chilejä pilkkoessa kannattaa käyttää muovihanskoja! (Ilman hanskoja on joskus tullut esim. pyyhkäistyä silmiä chilisormilla myöhemmin illalla. Ei kovin fiksua!)


Ainekset
800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4–6 (punaista) chiliä (minä käytin 5 kaikenlaisia värejä)
6–8 valkosipulin kynttä (laitoin tietysti maksimimäärän)
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Kaada tomaatit liemineen kasariin ja leikkaa ne saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.


Tarkoituksena on syödä tätä vuohenjuuston ja kanan kanssa.

Edit. 26.10.2013: Nyt on ensimmäinen purkki syöty ja meidän makuun hillo voisi olla tulisempaa ja vähemmän makeaa. Omien chilien käyttö on aina vähän arpapeliä, joskus ne on todella tulisia ja joskus tavallisen paprikan tasoa. Mutta ensi kerralla kokeilen laittaa hilloon vielä enemmän chilejä ja valkosipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti