maanantai 21. lokakuuta 2013

Munakastike

Alkaa meidän viikonloppuruoat olla sen verran eineshenkisiä, että ensi viikonloppuna kokeillaan varmaan Poikamiehen kilpikonnaburgeria. Sunnutain gurmeemme oli siis Lidlin kasvitäytteiset kalapalat. Hieman pettymys: kalaa oli 40% (ei tullut tarkistettua kaupassa ja tuntui vähemmältä) eli  kasvistäytettä ja leivitettä oli siis paljon. Seuraksi muusia valmisjauheesta. Munakastikkeen tein sentään itse. Se on ihan parasta kalan kanssa! (Ja pelasti myös ruuan, jossa kunnon kalaa oli vähemmän.)

Munakastike

2 rkl rasvaa 
3 rkl vehnäjauhoja 
4 dl maitoa
1/2 tl suolaa 
ripaus valkopippuria
3 kovaksi keitettyä munaa 

Sulata rasva kasarissa, älä ruskista. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. (Mielestäni paras tulos tulee, kun jauhot sihtaa. Silti voi jäädä kokkareita, jos ei villisti sekoita myöhemmin.) Lisää noin puolet maidosta. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike kiehahtaa ja sakenee. (Pehmeä vispilä on paras!) Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen, varo polttamasta pohjaan. Mausta. Lisää lopuksi joukkoon hienonnetut munat.

Munaleikkuri, mahtava keksintö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti