lauantai 26. lokakuuta 2013

Ruoka-annos 10: Paistetut kesäkurpitsaviipaleet ja sieni-ohralisuke

Olen unohtanut kirjoittaa tänne, miten käytin viimeisen 2/3 kesäkurpitsaani! Tein tämän ruoan jo lokakuun alussa, kun hoksasin että olisi varmaan fiksuinta syödä kesäkurpitsa pois ennen kuin se  itse kävelee ulos jääkaapista ("mädäntynyt raparperinvarsi tukki jääkapin vedenposistoaukon" -episodi vaikutti ehkä myös osaltaan asiaan).


Tein illtaruokaa aineksista, joita "sattui löytymään kaapista", eli kaikki on sellaisia, joita meillä on oikeastaan aina kotona.  Kesäkurpitsat uitin munassa ja leivitin, ja sitten paistoin.


Lisukkeeksi tein "risottoa" ohrasta, eli paistoin ensin kevyesti sipulia ja suppilovahveroita (niitä äidiltä saatuja kuivattuja), lisäsin vettä ja huuhdotut ohrasuurimot ja keitin n. 40 min.  (Yleensähän ohraa kai keitetään väljässä vedessä ja lopuksi kaadetaan ylimärääräiset pois, mutta nyt laitoin vettä vain sen verran, mitä arveli ohran imevän ja tarkistin välillä pitääkö kaataa vielä lisää.) En enää muista laitoinko mausteeksi muuta kuin ripaukset yrttisuolaa ja mustapippuria.


Lähi-/kausiruokaa parhaimmillaan! Lisukkeeksi söin jääkapista löytynyttä paprikasäilykettä, mikä antoi myös kivaa väriä lautaselle.

Kesäkurpitsainventaario: 0 kurpitsaa jäljellä! Vielä en kyllästynyt kesäkurpitsaruokiin (kakkukin jäi tekemättä), mutta koska kaupoissa on enää vain espanjalaisia kurpitsoita (jos niitäkään) taitaa olla parasta jäädä odottelemaan ensi vuoden satoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti