Mieheni oli oppinut lapsuudenkodissaan syömään vain kanttarelleja ja herkkusieniä. Meillä taas syötiin kaikkea lampaankävistä kehnäsieniin ja karvalaukkuihin. Äitini kerää vuosittain ämpärikaupalla suppilovahveroita, joita sitten kuivailee keittön kaapit täyteen ja toimittaa niitä sitten jälkikasvulleenkin.
Olenkin
sitten vuosien varrella oppinut "piilottamaan" näitä sieniä esim.
erilaisiin piirakoihin ja ihan perus-jauhelihakastikkeeseen (sopivan
pienissä määrin, ettei tule kommenttia "liiasta mausta"). Tulikin sitten
vähän yllätyksenä, että tällä viikolla mies itse tulosti netistä
"taivaallisen sienikastikkeen" ohjeen, jossa pääraaka-aineena ovat
juurikin suppilovahverot!
Hyvän pastan "salaisuus" on usein riittävä määrä valkosipulia! |
Ohjeen on alunperin laatinut Saara Törmä
(ja se löytyy Vihreän langan sivuilta, joilla on runsaasti muitakin kasvisruokaohjeita). Törmän kirja Saa vaivata,
jossa on toinen toistaan maukkaampia leivonnaisia ja leipiä hauskasti
ja selkeästi opastettuna on muuten keittokirjasuosikkini kautta aikojen!
Kirjan kaikki ohjeet ovat myös vegaanisia, mikäli ei vaihda soijamaitoa
tavalliseen maitoon tai sämpyläohjeen kasvisliemikuutiota
lihaliemikuutioon, niinkuin minulla on joskus tapana tehdä...
Ja pastasta tuli tosiaan taivaallista! Joko olen tarpeeksi monta kertaa maininnut, että pidän valkosipulista? Tässä pastaohjeessa siitä ja öljystä nimittäin tehdään vielä seos, jota pirskotellaan valmiin annoksen päälle... Nam!
Keitettiin onneksi liian vähän itse pastaa niin ei tullut tällä kertaa vedettyä ruokaövereitä ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti