Docventuresin viime viikolla lanseerama kansalaistempaus on Lihaton lokakuu, johon meidänkin on tarkoitus osallistua. Ainakin kotona laitettavan ruoan osalta (sillä jos äiti kylään mennessä tarjoaa esim. nakkeja (miehelle) tai jauhelihalla täytettyjä lettuja (mulle), ei ehkä pystytä vastustamaan kiusausta). Ovathan nuo meidän kokkailut yleensä muutenkin varsin kasvispainotteisia, joten suurta tuskaa en usko tämän kuukauden tuottavan. Muttaa saa nähdä!
Viikonloppuna pitis siis syödä jääkaapista jauheliha pois, joten tällä kertaa tein juustoisia jauhelihapihvejä.
Ihan ei tullut yhtä hienon näköisiä kuin lehden kuvassa, mutta hyvää oli! Ja vähän jäi myös evääksi. |
Ohje on taas Yhteishyvän lehdestä... Niistä onkin ollut aika monta ohjetta, mutta sepä onkin ainoa ruokalehti, joka meille joka kuukausi kotiin kannetaan, ja jotenkin vaan on siinä vihkosessa hyvässä tasapainossa houkuttelevat kuvat ja suht yksinkertaiset ohjeet. Helppo valita, mitä tekisi mieli, kun netistä ohjeita etsiessä pitäisi yleensä olla jo valmiiksi jotain ideoita esim. ruoka-aineista.
Ja pihvithän oli vaan tekosyy, että sai tehdä lisukkeeksi ihania uunivihanneksia.
- loraus auringonkukkaöljyä
- pienempi loraus soijaa
( - loraus balsamicoa)
- ripaus suolaa, ja
- paljon kuivattuja yrttejä, ainakin timjamia ja rosmariinia (itse käytän Punnitse ja säästä -kaupasta ostettua Suman Organic mixed herbs -yrttisekoitusta).
Pyörittele pilkottuja vihanneksia seoksessa. Perunat voi jättää vähän isommiksi ja punajuuret taas kannattaa pilkkoa aika pieniksi, jotta ne kypsyvät yhtä nopeasti. Paista uunissa 225 asteessa 20-30 minuuttia.
Juuresten maustamisessa muistissa voi pitää nyrkkisääntöä, että porkkanoiden kanssa sopii erityisen hyvin timjami ja punajuurien kanssa rosmariini.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti