sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Perunasalaatti ilman majoneesia


Vaikka myyrät ovatkin yrittäneet verottaa juuressatoa, perunoita on noussut monta kiloa. Eilen tein taloyhtiön pihajuhlaan majoneesitonta perunasalaattia Uuden mustan ohjeella. Kuten melkein aina nyyttäreissä käy, salaattia jäi myös yli, joten eipä tarvinnut miettiä sunnuntainakaan, mitä ruokaa syödään.


PERUNASALAATTI ilman majoneesia (tosi iso kulhollinen)
3 kg perunaa
5-7 punasipulia
2-3 dl omenaviinietikkaa
2-3 rkl sokeria
3 pikkupurkkia kapriksia
oliiviöljyä
1 purkki aurinkokuivattuja tomaatteja pieninä palasina, myös purkin öljyt
suolaa

Kuori, paloittele ja keitä perunat.
Pilko punasipulit suikaleiksi. Kiehauta kattilassa etikka ja sokeri ja kaada se johonkin astiaan suikaloitujen punasipuleiden päälle. Anna marinoitua sen aikaa kun jäähdytät perunat ja sekoitat kaikki loput ainekset keskenään. Sekoita sitten myös punasipulit liemineen salaattiin.
Suolaa saa laittaa reilusti, koska peruna imee sitä paljon.
Halutessasi voit laittaa salaattiin myös esim. oliiveja ja mustapippuria.

Samaa salaattia voi vielä raikastaa lisäämällä kurkkua, paprikaa, tuoretta tomaattia ja mitä nyt mieleen juolahtaakin. Ohjeessakin sanotaan, että salaatti maistuu oikeastaan vielä paremmalta vasta seuraavana päivänä.

Kattauksen innoittajana "Ruokahekkuja"-keittokirja 80-luvulta, jonka rusekasävyisessa kannessa komeili kulho ruskeaa lihakeittoa. Näyttää tää kuitenkin paremmalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti