torstai 5. syyskuuta 2013

Mustikkasoppa

Siihen nähden, miten helppoa ja hyvää mustikkasoppa on, keitän sitä aivan liian harvoin!


Mustikan myös pitäisi parantaa näköykyä ja muistia. Jälkimäisestä en ole varma, mutta ainakin hämäränäkö on minulla hyvä! Lapsena mustikkasoppaa syötiin aina sairaana, mutta toisin kuin keltaiseen Jaffaan, tähän makuun en ole koskaan kyllästynyt.

Mustikkasoppa (oikeastaan kiisseli)
5dl (n. 250 g) mustikoita (joskus laitan paljon enemmänkin)
8 dl vettä
1,5 dl sokeria
Kuumennetaan kiehuvaksi kattilassa ja nostetaan levyltä. Sekoitetaan 4-5 rkl perunajauhoja 1 desiin kylmää vettä ja kaadetaan kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Siirretään kattila takaisin levylle ja annetaan pulpahtaa. Ei saa enää keittää!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti