Tätä ruokaisaa papusalaattia söin ensimmäistä kertaa Petroskoin konsulaatin kokin tekemänä. Se oli mielestäni niin hyvää, että kirjoitin ohjeen ylös heti hotellille päästyäni.
Mielestäni kaikki osat salaatissa ovat hyviä ja koska aineksia lisätään mielialan mukaan, salaatti on joka kerran erilaista. Mutta salaatin varsinainen juju on vanhasta ruisleivästä paistettavat "krutongit".
Papusalaatti Petroskoista
sipulia
valkosipulia
ruskeita papuja (myös kidneypavut käy, ja miksei valkoisetkin)
maustekurkkua
paprikaa
tummaa leipää krutonkeja varten
smetanaa (tai kermaviiliä, tai hätätilassa maustamatonta jugurttia. Kerran taisin laittaa jopa vähän piimää kun ei muuta ollut...)
Pilko kaikki salaatin osat pieniksi. Kuullota sipulit ja valkosipulit ja kippaa kulhoon jäähtymään. Paista leipäpaloja kuumassa pannussa ihanan raksuviksi. Sekoita kaikki ainekset, leipäpalat viimeisenä, jotteivat ne vety ennen aikojaan.
Tällä kertaa lisäsin salaattiin myös tuorekurkkua, mutta se ei oikeastaan kuulu ohjeeseen. Salaattia voi varmaan myös maustaa jotenkin, mutta itse olen syönyt aina ihan tuollaisenaan ilman mitään kikkailuja!
This is a salad I learned from cook in Finnish consulate.
SALAD "PETROZAVODSKAYA"
onion
garlic
brown beans (or kidney beans)
pickles
pepper
dark bread for croutons (or ready-made croutons)
smetana / sour cream
Chop everything into small parts. Saute onions and garlic and put them in a bowl to cool. Fry the bread pieces in a hot pan until they are hard and dry (but not burnt). Mix all ingredients, croutons last, because they shoul be crunchy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti