tiistai 26. marraskuuta 2013

Tomaattinen siskonmakkarakastike

 

Ihme ja kumma - kerrankin keksin "ihan päästäni" ruokaa. Siskonmakkarat oli viikonloppuna lähikaupassa alennuksessa. Mielestäni kyseessä on ihan aliarvostettu raaka-aine, joten ostin paketillisen (hetken harkitsin viittä, mutta tulin järkiini). Lapsena syötiin siskonmakkaroita vain keitossa, mutta nyt aikuisiällä olen nähnyt myös siskonmakkarakastikkeen, joten päätin sellaisen kyhätä. Ja tuli ihan älyttömän hyvää, suosittelen ehdottomasti kaikille!

Siskonmakkarakastike ja spagettia

paketti siskonmakkaroita 
öljyä paistamiseen
2 pientä punasipulia ja 1 pieni keltasipuli
3 valkosipulin kynttä

puolikas paprika (kokonainenkin olisi mennyt, mutta oli vain puolikas)
1 pienenpieni chili + chilijauhetta

140g tomaattipyrettä
mustapippuria, savupaprikaa, paljon kuivattuja yrttejä


Tarjoiluun: vahvan makuista juustoraastetta
 

Laita vesi kiehumaan ja keitä spagetti. Samassa ajassa valmistuu myös kastike. (Tässä oli kerrankin niin vähän pilkkomista, että onnistui tällainen vauhti jopa minulta). Pilko sipulit, paprika ja chili (siemenillä tai ilman, miten vain). Laita pannulle öljyä, purista siskonmakkarat pieniksi palleroiksi pannulle ja ruskista. Lisää ensin sipulit ja kuullota ja lisää sitten paprika & chili. Paistele kunnes näyttää kypsältä (aika nopeasti) ja mausta reilulla kädellä. (Laitoin paljon kuivattuja yrttejä ja kuivaamiani chilejä, koska halusin ruoasta myös vähän tulista. Suolaa en lisännyt enkä sitä kaivannutkaan.) Lisää tomaattipyre ja puoli desiä vettä. Anna  tekeytyä vielä hetki. Tarjoile vahvan juustoraasteen kera (mulla oli pitkään kypsytettyä goudaa).

Mums!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti