Lauantai-iltana kävimme ystävämmä luona syömässä ihanaa bataattimuusia ja lohta, joten kun äiti tilasi seuraavaksi päiväksi perunaamuusia, päätimme kuitenkin käyttää bataattia. Muistan ensimmäisen kerran, kun söin bataattia (vuonna 1999 USAssa): silloin en pitänyt mausta, mutta luultavasti lähinnä siksi, että olin KUVITELLUT, että lihakastikkeen kanssa tarjout mukulat olisivat perunaa, joten makea maku pääsi yllättämään. Onneksi olen 15 vuodessa ehtinyt muuttaa mieleni! Bataattia tulee silti liian harvoin käytettyä ruoanlaitossa, koska olen kokenut isojen bataattien pilkkomisen niin kovin hankalaksi! (Miten outo tekosyy...)
Bataattimuusi (4 hengelle - tosin olisi ehkä syöty enemmänkin...)
1 kg bataatteja kuoritaan ja keitetään suolatussa vedessä (tai esim. lihaliemikuution kanssa). Ota talteen hieman keitinlientä ja soseuta bataatit. Lisää n. 1 dl kermaa/maitoa (+ tarvittaessa keitinlientä) ja mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla.
Bataattimuusin seuraksi tehtiin feta-jauhelihapullia tomaattikastikkeessa.
Ainekset lihapulliin:
n. 400 g naudan jauhelihaa
fetaa/salaattijuustokuutioita
korppujauhoja
kananmunia
persiljaa
pippuria, suolaa ym. mausteita
Kastikkeeseen:
purkki paseerattua tomaattia, kermaa (mitä jäi yli muusista), mausteita (suola, pippuri, timjami, muut yriti, savupaprika ym.)
Valmista jauhelihataikina kuten parhaiten taidat.
Lisää joukkoon feta/salaattijuustokuutiot ja muotoile isoiksi palloiksi.
Ruskista lihapullat pannulla.
Tee samaan aikaan erillisessä padassa paksu tomaattikastike.
Nostele ruskistetut lihapullat kastikkeeseen ja anna vielä hautua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti