tiistai 19. marraskuuta 2013

Lämmin kaalilisuke ja paistetut silakat

Mies söi töissä pelkän patongin, joten lupasin tehdä illalla hyvää ruokaa. Tehtiin lopulta yhdessä perunamuusia, lämmin kaalilisuke ja paistettuja silakoita (+ kermaviilikastiketta).


Netistä en löytänyt sopivan tuntuista lämmintä kaalilisuketta, joten kehitin sellaisen itse.

n. 600g kaalia paloiteltuna 
kaksi karkeaksi raastettua iso porkkanaa 
½ punainen paprikan pilkottuna 
1 sipuli
loraus soijakastiketta
1 rkl siirappia (jostain olen saanut päähäni, että siirappi sopii kaalin kanssa)
mausteeksi: mustapippuria, timjamia ja rosmariinia (on ollut niin lauha syksy, että sain rosmariinia vielä viime viikonlopuna kerättyä omalta viljelmältä)

Kuva 1
Pilko vihannekset. Lisää kaali (kuva 1), porkkana ja paprika (kuva 2) paksupohjaiseen kattilaan, käytä pohjalla höyrytysritilää.

Kuva 2
Kypsennä sopivan pehmeäksi. Siirrä vihannekset toiseen astiaan odottelemaan siksi aikaa, kun lisäät kattilan pohjalle öljyä ja kuullotat/käristät siinä hienonnettua sipulia (kukin makunsa mukaan). Lisää soijakastike, siirappi ja mausteet. Anna hautua vielä hetki. 

Voilá!
Tarkoitus oli alunperin paistaa muikkuja (täydellinen kala - niitä saa jonkun viimeaikaisen selvityksen perusteella syödä niin paljon kuin haluaa, koska eivät sisällä raskasmetalleja JA pyynti on hyväksi ympäristölle), mutta niitä ei ollut nyt kaupan kalatiskissä tarjolla. Ja silakatkin oli valmista fileetä, mutta olipahan sitten vähemmän hommaa minulle. (Yleensä työnjakomme on, että minä perkaan kalat ja mies paistaa... helpolla siis pääsin tällä kertaa!) 

Pikaohje silakoiden (tai muikkujen) valmistukseen:

1. Leivitä eli pyörittele ruisjauho-suolaseoksessa


2.Paista öljy-rasvaseoksessa


3. Nosta pöytään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti