Oltiin viikonloppuna Helsingissä auttelemassa äitiä, jolta ei ruoanlaitto onnistu käsileikkauksen jälkeen. Lauantaina oli paljon muita menoja, joten piti laittaa amulla ruokaa, jonka äiti saa nopeasti jääkaapista suuhun ilman yllättäviä kommervenkkejä. Päädyin kerroksittain koottaavaan venäläiseen kanasalaattiin, jota venäläinen työkaverinikin on muistaakseni joskus tarjoillut.
Venäläinen kanasalaatti
400 g kypsää broileria (joskus olen ostanut kaupasta valmiiksi grillattua kananrintaa, mutta nyt paistoin itse - mausteina käytin ihan vain suolaa, pippuria ja unkarilaista savupaprikaa ja hyvää tuli!)
4 keitettyä perunaa (olivat aika pieniä)
2 keitettyä porkkanaa (isoa)
3 kovaksi keitettyä munaa
2 dl raastettua juustoa
1 prk säilykeherkkusieniä (iso purkki on parempi, nyt oli vain pieni)
majoneesia (1-2 dl, riippuu vähän miten löysällä kädellä sitä hölvää annokseen)
paahdettuja pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä (antavat vähän puruvastusta, kun muuten salaatti on melko pehmeää)
Ota rengasmuotti, esim. 15-20 cm irtopohjavuoan rengas tai joku muu sopiva muotti, joka on päältä ja pohjasta auki (hifistelijät voi myös tehdä annoskokoisia salaatteja, jolloin ananaspurkin rengas on sopiva). No, äidillä ei ollut rengasmuottia, joten tein annoksen kulhossa kumosin tarjolle.
Raasta peruna, porkkana ja juusto - kaikki erikseen. Viipaloi munat.
1) Painele muotin pohjalle ensin kerros perunaraastetta, sen päälle ohuesti majoneesia,
2) sitten kerros porkkanaraastetta, ohut kerros majoneesia, (kannattaa painella ensimmäisten kerrosten vihannekset melko tiukasti varsinkin jos käyttää kumottavaa kulhoa - silloin salaatti irtoaa muutamalla jämäkällä napautuksella ja pitää silti muotonsa),
3) seuraavaksi kerros juustoraastetta, ohut kerros majoneesia,
4) sienet - ohut majoneesikerros,
5) munat - majoneesia,
6) kanat.
Laita paino päälle ja siirrä jääkaappiin maustumaan ja vetäytymään. Ennen tarjoilua poista muotti ja koristele salaatti siemenillä.
Annospala |
Täyteaineiden mittasuhteita voi muutella oman maun mukaan, ja täytteeseen voi käyttää myös esim. säilykeherneitä (erittäin tyypillinen venäläisten salaattien ainesosa!) tai maissia. Ja jos lähtisi todella uber-venäläiselle linjalle, niin tämä koko salaatti pitäisi siementen sijaan peittää jollain majoneesin ja smetanan seoksella ja koristella sitten niillä siemenillä ja esim. persiljalla...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti