sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Porkkanarieskat

Kun porkkanat yrittää jo jääkaapissa elää omaa elämäänsä, lienee aika tehdä asialle jotakin.


Niinpä keitin ne eilen, soseutin sauvasekoittimella ja leivoin tänään aamulla porkkanarieskoja. Ajattelin ensin, että onpa hassu ohje, kun ei laiteta nestettä ollenkaan, mutta hyviä tuli.

Aamun porkkanarieskat

n. 500 g porkkanasosetta 
1 dl kaurahiutaleita 
n. 4 1/2 dl sämpyläjauhoja / vehnöjauhoja
2 rkl öljyä 
3/4 tl suolaa 

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Taikina saa jäädä melko löysäksi. 
Nostele taikinasta nokareita pellille leivinpaperin päälle. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin rieskoiksi ja pistele haarukalla. 
Paista rieskoja 225-asteisen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. 

Porkkanarieskat ovat parhaimmillaan heti tuoreina!


Tämä ohje löytyi myös sieltä keittiönnurkan ruokaohjepinosta. Jos olisin nettiä selaillut, olisin ehkä päätynyt kokeilemaan Murupullan porkkanarieskoja, joihin tulee myös timjamia ja jugurttia. Ehkä ensi kerralla! Noita porkkanoita mulla aina jää, kun käytän muutaman johonkin ruokaan ja sitten unohdan loput kaappiin. (Sen siitä saa, kun ei ikinä syö raakaa porkkanaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti