tiistai 11. helmikuuta 2014

Mustikkaruispuuro

Pakastinta siivotessa huomattiin tosiaan, että ollaan onnistuttu jemmaamaan aika monta (tarkkaan ottaen kaksikymmentä) pussia / pakettia mustikoita. Mustikkakiisseliä voisin syödä lähes loputtomiin, mutta vaihteeksi päätin kokeilla jotain muuta. Koska pidämme niin paljon puolukkatuorepuurosta päätin kokeilla Mustikkaruispuuroa.

Vaahdottamatonta puuroa

1 l vettä 
1 dl sokeria 
1/4 tl suolaa 
4 dl (200 g) (pakaste) mustikoita - itse laitoin 7 dl, kun en jaksanut vajaata pussia enää laittaa takaisin pakastimeen
3 dl ruisjauhoja (joista 0,5 dl riihiruista)
2 tl vaniljasokeria 

Kiehauta vesi, sokeri, suola ja mustikat. Vatkaa joukkoon ruisjauhot. Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika on noin 45 minuuttia. Mausta vaniljasokerilla.  

Vaahdotettua puuroa
Tarjoa haaleana tai kylmänä maidon kanssa. Kylmän puuron voit halutessasi vaahdottaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Puuro sakeutuu jäähtyessään. Kuohkeampaakin olisin puurosta varmaan saanut, mutta alkoi vaahdottaminen laiskottaa, kun maistui hyvältä myös "lättänässä" muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti