Meiltä löytyi jopa ihan sama vuoka kuin ohjeen kuvassa! |
Pitkästä aika selasin läpi keittiömme hyllyssä keikkuvaa ruokaohjepinoa. Tavoitteena oli löytää joku kiva kalaruokaohje. Päädyin sitten Kreikkalaisiin uunisilakoihin (sama ohje löytyy myös videona). Ihan en ole varma, oliko tuossa muuta kreikkalaista kuin minttu... Ihan en myösskään noudattanut alkuperäistä ohjetta, vaan parantelin sitä mm. aurinkokuivatulla tomaatilla.
Uunisilakat
600 g silakkafileitä
hienoa (meri)suolaa
mustapippuria
4 rkl sitruunanmehua
5 valkosipulinkynttä
2 rkl minttua (ohjeessa oli tuoretta, minä käytin kuivattua)
1/2-1 öljyllä & etikalla marinoitua sipulia (marinoin sen lähinnä siksi, että olisi vähän pehmeämpi syödä. Olisi voinut myös esipaistaa)
1/2 dl oliiveja
1/2 rs (à 250 g) Pirkka miniluumutomaatteja (tai 2 ( n. 150 g) tomaattia)
4 aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1/2 sitruunan raastettu kuori
- Leikkaa sipulit viipaleiksi ja laita hetkeksi marinoitumaan öljyyn ja etikkaan (tai paista). Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuolet lautaa vasten. Mausta suolalla ja pippurilla. Taita silakat takaisin kalan muotoon ja lado matalaan uunivuokaan, joka on voideltu (aurinkokuivattujen tomaattien) öljyllä. Lisää sipulit silakkakerrosten väliin tai päälle.
- Valele kalafileet sitruunamehulla.
- Hienonna 1 valkosipulinkynsi ja pilko 4 kynttä isoiksi paloiksi.
- Levitä kaloille hienonnettu valkosipulit ja minttu.
- Lusikoi kalojen päälle oliivit ja pilkotut aurinkokouivatut tomaatit.
- Halkaise miniluumutomaatit tai leikkaa isommat lohkoiksi ja levitä vuokaan. Kaada vielä päälle hieman öljyä.
- Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes kalan liha muuttuu läpikuultamattomaksi.
Tarjoilin peruna-bataattimuusin, hapankaalin ja kesäkurpitsarelissin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti