tiistai 19. elokuuta 2014

Nopea marjapiirakka

Aikoinaan tein vuosikaudet marjapiirakkaa, jonka ohjeen löysin joskus jostain opiskelijoille suunnatusta mainoslehtisestä. Piirakan nimikin on "Ihan oikeasti helppo marjapiirakka", ja sitä se tosiaan on! Kunhan jääkaapista löytyy kermaviiliä ja kananmunia ja pakastimesta marjoja, saa tästä piirakasta nopeasti tarjottavaa myös yllätysvieraille - valmistus kestää tasan sen verran, kun mitä uunin lämpeneminen ja paisto vaatii.


Ohje on oikeasti ihan älyttömän helppo (sopi siksi keittiössä tumpelolle opiskelijallekin). Jossain vaiheessa tulin opettaneeksi piirakan teon myös leipomisesta kiinnostuneelle appiukolle, ja sen jälkeen saatiinkin sitä melkein aina kyläillessä, joten oma leipominen jäi tältä osin vähemmälle.

Nyt piirakka tuli taas ajankohtaiseksi, kun kävimme viikonloppuna poimimassa punaherukoita. Muutamasta puskasta tuli niin paljon marjoja, etten taas tiedä mihin niitä työntäisin, ja tämä on suurinpiirtein ainoa leivonnainen, jossa punaherukat maistuvat minun suuhuni tarpeeksi makeilta.

"Ihan oikeasti helppo marjapiirakka"

Pohja:
1 1/2 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Täyte:
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
3 dl punaherukoita tai muita marjoja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki pohjan ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina piirasvuoan (halk. 20-27 cm) pohjalle ja reunoille. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Laita marjat pohjalle ja kaada kermaviili marjojen päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Loput marjat menevät varmaankin mehuksi kunhan säät kylmenevät niin että viitsii pitää kattilaa tulella pidemmän aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti