Käytiin kaverin kanssa muutama päivä sitten etsimässä mustikoita. Vähän oltiin myöhässä, sillä parhaat paikat oli jo muut ehtineet putsata. Mutta ne marjat mitä löytyi, oli tosi hyviä, eli tänä viikonloppuna aion vielä yrittää uudelleen eri paikassa! Ja lohdutukseksi löydettiin vielä satsi kanttarelleja!
Niinpä tällä kertaa yhdistin itse kasvateut antimet metsät tarjoamiin ja laitoin meille risottoa Jamie Oliverin ohjetta soveltaen. Sain mukaan jotain kotonakin kasvatettua, kun lisäsin joukkooon nipun ikkunalaudalla kasvanutta oreganoa!
Kanttarelli-kesäkurpitsarisotto
5 dl vettä (+ tarvittaessa lisää)
1 kasvisliemikuutio
n. 250 g kanttarelleja
n. 500 g kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 iso sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
tuoretta basilikaa
tuoretta oreganoa (mäkimeiramia)
n. 1 dl raastettua vahvahkoa juustoa (meillä käytetään hollantilaista beemsteriä, kun ystävä toi sitä kesällä mukanaan kolme iso viipaletta.)
Keitä vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio (ei tarvitse keittää). Pilko sienet ja kesäkurpitsa (Kesäkurpitsa olisi ehkä olut hienostuneempi ohuina viipaleina, mutta mun kesäkurpitsa oli niin iso, että kuorin sen ensin ja pilkoin sitten kuutioiksi.) Paista paistinpannulla öljyssä, kunnes melkein kaikki neste on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja siirrä sivuun odottamaan.
n. 250 g kanttarelleja
n. 500 g kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 iso sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
tuoretta basilikaa
tuoretta oreganoa (mäkimeiramia)
n. 1 dl raastettua vahvahkoa juustoa (meillä käytetään hollantilaista beemsteriä, kun ystävä toi sitä kesällä mukanaan kolme iso viipaletta.)
Näistä aineksista se syntyy |
Keitä vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio (ei tarvitse keittää). Pilko sienet ja kesäkurpitsa (Kesäkurpitsa olisi ehkä olut hienostuneempi ohuina viipaleina, mutta mun kesäkurpitsa oli niin iso, että kuorin sen ensin ja pilkoin sitten kuutioiksi.) Paista paistinpannulla öljyssä, kunnes melkein kaikki neste on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja siirrä sivuun odottamaan.
Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna keskilämmöllä
reilu loraus oliiviöljyä kattilassa, ja kuullota siinä sipulisilppu.
(Älä ruskista sipuleita!). Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää riisit ja hieman oliiviöljyä. Pyörittele ahkerasti miedolla
lämmöllä, kunnes riisi on kuullottunut.
Lisää valkoviini ja pyörittele kunnes riisi on lähes imenyt sen. Lisää kasvislientä iso kauhallinen, ja sekoita ahkerasti. Lisää kasvislientä aina kun riisi on lähes imenyt edellisen nesteen. Jatka riisin kypsentämistä miedolla lämmöllä kunnes riisi on kypsää. (Mulla ei ihan kasvisliemi riittänyt, joten tein lennosta lisää. Ehkä keitin liian kovalla kansi auki, niin että neste haihtui eikä imeytynyt riisiin. Tai sitten johtui siitä, että heitin risottoriisin sekaan jämät puuroriisipaketista.)
Lisää lopuksi sienet ja kesäkurpitsa. Sekoita risottoon silputut yrtit ja juustoraaste.
Lisää valkoviini ja pyörittele kunnes riisi on lähes imenyt sen. Lisää kasvislientä iso kauhallinen, ja sekoita ahkerasti. Lisää kasvislientä aina kun riisi on lähes imenyt edellisen nesteen. Jatka riisin kypsentämistä miedolla lämmöllä kunnes riisi on kypsää. (Mulla ei ihan kasvisliemi riittänyt, joten tein lennosta lisää. Ehkä keitin liian kovalla kansi auki, niin että neste haihtui eikä imeytynyt riisiin. Tai sitten johtui siitä, että heitin risottoriisin sekaan jämät puuroriisipaketista.)
Lisää lopuksi sienet ja kesäkurpitsa. Sekoita risottoon silputut yrtit ja juustoraaste.
Tuli ihan älyttömän hyvää! Ei haitannut, että sieniä oli vähän, koska myös kesäkurpitsa pehmenee paistaessa niin että syödessä olisi voinut kuvitella kesäkurpitsapalojakin sieniksi ;).
Alla vielä kuva, miten 2-kiloista kesäkurpitsaa oli aluksi pakko käsitellä: kaiversin siis myös osan sisuksesta pois, mutta söin sen lopulta ruokaa laittaessa, kun maistui niin makealle...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti