Nyt ollaan taas sen äärellä, mikä sai minut viime vuonna perustamaan ruoanlaittoblogin: kesäkurpitsasato valmistuu! Hetken jo mietin, pitäisikö vaihtaa jättivihannesten kasvatukseen, kun pariviikkoisen loman aikana yksi puskista ehti puskea 2,2 kiloisen mötkäleen. Pienempiäkin syötäviä löytyi ja niistä valmistin Karjalaisen ohjetta soveltamalla Kesäkurpitsaröstejä.
Kesäkurpitsaröstit (n. 12 röstiä)
1 kesäkurpitsa (n. 500 g)
100g juustorastetta vahvasta juustosta
2 kananmunaa
1 rkl piparjuurta
suolaa
mustapippuria
tuoretta persiljaa silputtuna
(2 rkl vehnäjauhoja)
1) Pese ja raasta kesäkurpitsa, valuta lävikössä. Lisää juustoraaste, kananmunat, piparjuuri ja mausteet.
2) Paista koeversio miedolla keskilämmöllä lettupannussa (tai tavallisessa, jos ei ole lettupannua). Jos rösti ei tahdo pysyä kasassa, lisää taikinan pari ruokalusikallista vehnäjauhoja.
3) Kesäkurpitsassa on on paljon vettä, joka haihtuu kypsymisen aikana, joten aluksi keot voivat olla korkeampia, paista röstejä aluksi kuumalla pannulla, vähennä lämpöä ja anna kypsyä painelle raastekekoa tiiviimmäksi.
4) Kun alapuoli vaikuttaa kiinteältä, käännä rösti varovasti (Tämä oli vaikein vaihe - en olisi oikein ikinä malttanut odottaa tarpeeksi pitkään hyytymistä. ja sitten piti vielä odottaa, että toinenkin puoli valmistuu.)
Ihme ja kumma - kerrankin en laittanut ruokaani valkosipulia, vaikka se ilmeisesti näihin sopisikin! (1-2 kynttä / annos.)
Ohjeessa kehotettiin syömään röstejä salaatin kanssa tai kokeilemaan niitä esimerkiksi hampurilaispihveinä. Minä tuunasin pakkasesta pakkasesta löytämääni kaalipiirakanpalan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti