Mun tämän syksyn kesäkurpitsaruokasuosikkini on ehdottomasti Kohta kotona -blogista bongattu kesäkurpitsapaistikkaat.
Kesäkurpitsapaistikkaat
2 (n. 750 g) kesäkurpitsaa
1 prk Taco Sauce Hot –maustekastiketta (Santa Maria) - (Mulla ei ole tätä, joten käytin testimielessä chipotle-kastiketta, chunky salsaa, ketsuppia ja thai sweet chili -kastiketta. Parhaiten näistä toimi ehkä chipotle tai salsa)
5-6 (n. 500 g) tomaattia
mustapippurirouhetta
suolaa
1 prk (n. 250 g) kevytmajoneesia
200 g emmetaljuustoraastetta
3-4 valkosipulinkynttä
1. Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Levitä jokaisen viipaleen päälle maustekastiketta. Viipaloi tomaatit ja aseta yksi tomaattiviipale kunkin kesäkurpitsaviipaleen päälle. Ripottele pinnalle mustapippurirouhetta ja suolaa.
3. Laita kulhoon majoneesi ja juustoraaste, purista joukkoon valkosipuli ja sekoita tahnaksi. Levitä reilusti tahnaa jokaisen paistikkaan päälle.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia ja tarjoa esim. lihan lisukkeena raikkaan salaatin ja keitetyn riisin kera.
Uunista leijaileva valkosipuli-majoneesi-juustotäytteen tuoksu on varsinkin ihana... Olen aika varma, että olen joskus Venäällä käydessäni syönyt vastaavalla seoksella täytettyjä munakoisoviipaleita ja nekin oli ihania, joten ehkä yritän niitäkin joskus!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti