Olen jo pitkään odotellut, että thaimaalainen ruoka löisi laajemmin läpi Suomessa. Niin moni suomalainen siellä kuitenkin vuosittain lomailee, joten on jopa vähän ihme, että aasialaisista ravintoloista meillä on edelleen tarjolla lähinnä vain kiinalaista ja intialaista/nepalilaista (ja nykyään myös sushia, ainakin pääkaupunkiseudulla. Mutta sielläpä on kaikkea muutakin). Onneksi kotikeittiössä voi loihtia vaikka mitä. Yksi ehdottomista suosikkiruoistani on tällä hetkellä thai green curry (jonka laiskuuden iskiessä voi ostaa vaikka työevääksi myös pakastealtaasta).
1 tlk (400ml) kookosmaitoa (tai 200 ml kookoskermaa, 200 ml vettä)
2-3 rkl vihreää currytahnaa (sisältää mm. sitruunaruohoa, sipulia, chiliä, suolaa, valkosipulia, korianteria, kaffirin lehteä)
200 g kanaa suikaleina (tai possua/nautaa/katkarapuja tms.)
400-600g vihanneksia suikaleina
2 rkl kalakastiketta
2 rkl sokeria
basilikanlehtiä
![]() |
Tähän ruokaan kannattaa valita värikkäitä kasviksia, muuten siitä tulee vähän tylsän näköistä |
Kuumenna 1/2 kookosmaidosta kiehuvaksi. Lisää currytahna ja keitä hiljalleen, kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Lisää liha ja kypsennä samalla sekoittaen, kunnes liha on täysin kypsää. Lisää loput kookosmaidosta, vihannekset, kalakastike ja sokeri. Sekoita ja anna hautua noin 10 minuuttia. Ripottele basilikanlehdet kastikkeen päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa keitetyn basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.
Kokkauksessa käytety currytahnat ollaan ostettu yleensä paikallisesta "aasiakaupasta". Ja ainakin niitä käyttäessä currystä tulee niin vahvaa, että en enää lisäisi enempää chiliä (niinkuin joissain netistä löytämissäni ohjeissa tehdään). Jos taas haluaa itse tehdä oman vihreän currytahanan, Ripaus & Hyppysellinen -blogista löytyy hyvältä näyttävä ohje. (En ole itse testannut, mutta ehkä sitten kunhan nuo kaupasta jo ostetut purkit saadaan ensin käytettyä.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti