tiistai 11. maaliskuuta 2014

Lohi kohtaa smetanan ja suolakurkun

Venäläisen illan pääruokana tarjoiltiin "lohta turkin alla", eli smetanalla peitettynä. Tähän erityisen juhlavaan versioon tulee myös koskenlaskijaa.

 
Uunilohta venäläiseen tapaan (4 hengelle)

500 g kirjolohifilee
vähän suolaa 
2 suolakurkkua
1/2 purjo
tuoretta tilliä 
100 g voimakasta Koskenlaskijaa

Kastike:
2,5 dl ruokakermaa 15% 
kalaliemijauhetta / kalaliemikuutioita

Pinnalle: juoksevaa hunajaa 

Pese ja viipaloi purjo. Hienonna tilli. Murenna koskenlaskija astiaan. Valuta kurkkukuutioista liemi. Valmista kastike sekoittamalla ruokakermas ja kalaliemijauhe.


Poista kalasta mahdolliset ruodot ja nahka. Viipaloi halutessasi kala annospaloiksi. Mausta kala kevyesti suolalla ja laita se uuninkestävään vuokaan. Ripottele pinnalle maustekurkkukuutiot, purjo, tilli ja murennettu Koskenlaskija.


Kaada kastike kalan päälle. Valuta lopuksi pinnalle juoksevaa hunajaa. Paista uunissa 160 asteessa noin 20 minuuttia. 

Yleensä olen tarjoillut tällaisen smetana-uunikalan esim. keitettyjen perunoiden kanssa, mutta tällä kertaa teimmekin uunipunajuuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti