Tällä viikolla en ole paljon ole kokkaillut, mutta jokin aika sitten tein Pho-keittoa Helsingin Sanomien ohjeella, jonka mies oli ottanut talteen.
Lopputulos koottuna lautasella |
Ostettiin keitettäväksi lihaksi kerrankin fileetä, ja kyllä kannatti, tuli ihan uskomattoman mureaa. Mung-pavun ituja en löytänyt (enkä jaksanut ruveta idättämään), joten käytettiin ihan perus-ituja, mitä saa ostettua kaupasta säilyketölkissä.
Ruoka tarjoiltiin erillisissä astioissa: keitetyt nuudelit & idut & liha - liemi (jossa nuo edellä mainitut oli keitety, mutta sitten otettu pois) - kevätsipuli - limettilohkot - pilkottu chili - thai-basilika (ohjeessa oli tuoreyrtteinä korianteria, minttua & basilikaa, mutta meiltä löytyi nyt vain tuota pakastettua thaibasilikaa) - nuoc cham -kastike.
Monissa aasialaisissa ruokapaikoissa olenkin törmännyt ruoan kanssa tarjoiltavaan tummaan ja suolaisen kastikkeeseen. Vietnamissa nuoc chamia tarjotaan ilmeisesti lähes jokaisen ruoan kanssa. Hesarissa annettiin tähänkin ohje, ja tulee varmaan tehtyä toistekin nuudeliruokien seuraksi.
Monissa aasialaisissa ruokapaikoissa olenkin törmännyt ruoan kanssa tarjoiltavaan tummaan ja suolaisen kastikkeeseen. Vietnamissa nuoc chamia tarjotaan ilmeisesti lähes jokaisen ruoan kanssa. Hesarissa annettiin tähänkin ohje, ja tulee varmaan tehtyä toistekin nuudeliruokien seuraksi.
Nuoc cham eli lisäkkeenä tarjottava kalakastike
2 valkosipulinkynttä
1 chili
1 rkl tummaa sokeria
1 limetin mehu
4 rkl kalakastiketta (nuoc mam)
4–5 rkl vettä
(1 rkl porkkanaraastetta - itse en laittanut)
Survo valkosipulinkynnet, chili ja sokeri tahnaksi. Lisää limettimehu, kalakastike ja vesi. (Sekoita halutessasi porkkanaraastetta kastikkeen joukkoon.) Laita tarjolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti