Ylen nettisivuilla törmäsin seuraavaan (ehkä Matkahuollon piparikampanjan innoittamana esitettyyn?) kysymykseen:
Ruotsissa on myynnissä piparilla ryyditettyä kivennäisvettä, viiliä, pullaa, ja jopa veripalttua eli rössyä. Mihin kaikkeen piparin maku sopii ja mihin sitä voisi vielä lisätä?
Minusta pipari sopii erinomaisesti aamujugurttiin tai esimerkiksi jäätelöannokseen! Etenkin persikan pariksi sopii mielestäni todella hyvin. Ja kyllä, minulla on maustemylly, josta voin rouhia "piparimaustetta" esimerkiksi kahvin sekaan.
Sen sijaan oikeat piparit eivät ole mitään erityistä herkkuani - eniten pidän taikinasta! Ja se muottivaihe on myös mukava, mutta valmiina piparit on jotenkin vähän tylsiä. Ja niitä tulee aina ihan liikaa! Kysymyksen kommenttiraidassa suositeltiin kokeilemaan piparimaustetta myös kaurapuurossa omenasoseen kanssa. Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta idealta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti