Viikonloppuna jatkoin myös raparperien "hävittämistä" ja Hesarin torstain ruokaliite olikin sopivasti omistettu tälle kauden raaka-aineelle. Koska grilli kävi kuumana ja possunliha tunnetusti tykkää hieman happamesta seuralaisesta, pääsi kokeiluun lehden raparperi-tomaattilisuke.
Raparperi ja tomaatti ne yhteen soppii |
Raparperi-tomaattikastike
2-3 tomaattia (n. 250 g)
400 g raparperia
1 dl sokeria (laitoin vähän vähemmän)
3 dl vettä
½ tl suolaa
Pilko tomaatit ja paloittele raparperit. Kiehauta sokeri ja vesi, lisää raparperit. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tomaatit ja kiehauta. Mausta suolalla. Tarjoile huoneenlämpöisenä kalan tai lihan kanssa.
Alkuperäisessä lehden kuvassa raparperit oli saatu säilymään melko isoina paloina, mutta kyllä minulla 10 minuutin keittäminen aiheutti raparperien hajoamisen eli soppaefektin, vaikka yritinkin keittää ohjeen mukaisella miedolla lämmöllä. Makua se ei haitannut, yllättävän hyvin sopivat raparperi ja tomaatti yhteen (vink vink kaikille, joiden mansikat on jo syöty loppuun pakastimesta). Ja todella hyvin sopi kastike yhteen aiotun seuralaisen eli possupihvin kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti