Oma kaalinkasvatukseni on ottanut vähän takapakkia, kun kaikki kesäällä istuttamani taimet kuolivat sirkkalehtivaiheen jälkeen. Onneksi taimimyymälästä sain elinkelpoisempia yksilöitä. Tosin niiden mukana sain myös noin tsiljoona kaalitoukkaa, ja vaikka olenkin sitkeästi niitä nyppinyt pois, määrä ei tunnu vähenevän. Nyt kylmiä säitä uhmaten istutin taimet jo maahankin, saa nähdä selviääkö yhtään kaalinlehteä syötäväksi asti...
Onneksi kaupasta saa jo varhaiskaalia! Siitä syntyi tämä ihanan kesäinen kaaliherkku, joka meillä pähkinäallergian vuoksi tehdään ilman manteleita. Kannattaa tehdä iso annos, sillä on ihan älyttömän hyvää! (Ja ohjeesta kiitos kaverille, joka eräänä iltana kutsui grillailemaan ja tarjosi tätä makkaroiden kanssa... Kaalilisuke loppui ennen kun muut grillattavat.)
Kaaliwok
300 g kaalia
1-2 porkkanaa
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä
1 punainen chili
2 tl juustokuminaa
1 tl currya
3 rkl öljyä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
tuoretta korianteria silputtuna
1 rkl voita
1 rkl voita
(50 g manteleita)
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, kuori ja viipaloi porkkanat. Suikaloi sipulit, hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi chili. Kuori ja hienonna inkivääripala. (Paahda mantelit kuivalla pannulla.)
Kuumenna öljy pannussa. Kuumenna mausteita hetki, lisää kasvikset ja paista sekoitellen, kunnes kaali pehmenee. Lisää tarvittaessa pannulle vähän vettä. Lisää tuore korianteri loppuvaiheessa. Viimeistele ruoka voilla. (Lisää pinnalle mantelit.)
Tarjoa lisänä suolalla ja sitruunalla maustettua (turkkilaista) jogurttia.
Tämän ruoan myötä innostuin taas pitkästä aikaa inkivääristä. Lisäsin sitä pienen palan raastettuna jopa raparperikiissellin. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti