Työkaverin raparperit olivat viikonlopun aikana vähän venähtäneet, joten hän toi niitä pussillisen kahvihuoneeseen. Otin muutaman ja päätin kerrankin kokeilla suolaisia ruokia näistä, vaikka raparperikiisselistä tykkäänkin. Jostain syystä parhaimman kuuloiset ohjeet löytyivät karppausfoorumilta, oman version sovelsin sinne kirjatusta englanninkielisestä ohjeesta.
Kananrintaa raparperikastikkeessa
n. ½ kg kananpojan fileepihvejä
1 rkl vehnäjauhoja mustapippurilla, paprikalla, chilillä ja suolalla (kevyesti) maustettuna
250 g kuorittuja raparperin paloja (3-4 "normaalia" vartta, työkaverin raparpereistä 1 kpl painoi 270 g. Onneksi on keittiövaaka!)
2 ohueksi viipaloitua sipulia
2 iso hienonnettua valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta timjamia (tai 1 tl kuivattua) - ilmeisesti tähän sopisi hyvin myös salvia
2 dl valkoviiniä
1. Sekoita jauhot ja mausteet kulhossa/lautasella ja leivitä fileepihvit
2. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja paista fileepihvejä n. 5 min/puoli.
3. Lisää raparperi ja sipuli. Sekoita ja kypsennä sekoittaen noin 8 minuuttia, kunnes sipulit ovat paistuneita (ruskeita).
4. Lisää valkosipuli, timjami ja valkoviini ja vähennä lämpöä.
5. Kypsennä 45 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kana on pehmeää.
Tarjoile riisin kera.
Alkuperäisessä ohjeessa päälle ripotellaan vielä tarjoiluvaiheessa manteleita, mutta pähkinä-allergian takia se jäi nyt kokeilematta. Niin ja valkoviinihän oli meiltä oikeasti kotoa loppu, ja Alko oli jo
kiinni kun aloitin... Joten käytin venäläistä makeaa
luumuviiniä. Arvelin että se sopii kuitenkin paremmin kuin tequila tai
mustaherukkalikööri, joita olisi löytynyt viinakaapista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti