tiistai 20. toukokuuta 2014

"Suomalainen tortilla" (eli täytetyt letut)

Täytetyt letut ovat todellista "vanhasta uutta" -ruokaa. Ensin lettutaikinaan voi käyttää kaikki jääkaappiin unohtuneet maitotuotteet. Sitten kun lättyjä on iso pino ja mahat on jo täynnä makeita hillolettuja voi loput letut jättää jääkaappin odottamaan seuraava aamua / lounasaikaa. 


Päälle voi lisätä vähän edelliseltä päivältä yli jäänyttä sienikastiketta. Tai lihapullia. Tai molempia. Ja juustoa.


Ja eikun hetkeksi läpenemään mikroon ja lettu rullalle. (Tai ensin rullalle ja sitten mikroon. Itse tykkään tehdä ensiksi mainitulla tavalla, kun tuntuu lämpenevän tasaisemmin.)


Tai sitten voi olla yhtä viitseliäs kuin äitini ja valmistaa kastikkeen ja paistaa letut varta vasten suolaista täytettä varten. Äidillä on aina pakastimessa sienillä tai jauhelihalla (tai molemmilla) täytettyjä lettuja odottamassa nälkäistä syöjää. Pikaruokaa parhaimmillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti