Ihan uutta intoa saa taas myös tähän bloggaamiseen, kun ruoissa voi taas käyttää itse poimittuja / kasvatetuja ainesosia! Palstalla jo ruohosipuli viheriöi ja matkalla viikonlopun viettoon oli pakko pysähtyä läheisellä hakkuuaukiolla. Pieni rämpiminen kannatti, sillä mukaan saatiin ihan kiva määrä korvasieniä (juuri sopivasti kolmelle syöjälle, joista kaksi ei fanita sieniä, mutta syö kun niitä eteen laitetaan).
Söin korvasieniä ensimmäisen kerran ikinä pari vuotta sitten, minun makuuni ovat ehkä vähän miedon makuisia. Voi tietysti johtua siitäkin, että ylivarovaisena ihmisenä yritän välttää itseni myrkyttämisen ja olen yleensä keittänyt näitä kaksi kertaa kahdeksan (tai jopa 10) minuuttia. Ajoin myös muut ihmiset ulos keittiöstä keitinvedestä haihtuvien myrkkyjen takia. Tosin ilmoitin, että jos minua ei näy tuntiin, kannattaa ehkä tulla tarkistamaan tilanne, jos vaikka olenkin tuupertunut... Keittämisen jälkeen paistoin sienet ja lisäsin kermaa ja kuullotettua sipulia. Kai sitä jotain muutakin kuin kastiketta voisi sienistä tehdä, mutta sienikastike vaan on niin hyvää.
Ja vaikkei korvasieni suosikkini olekaan, niin eihän niitä voi olla etsimättä, kun vihdoin talven jälkeen pääsee taas "metsästys"tunnelmiin! Laiskemmat voivat etsiä korvasieniä vaikka suoraan tietokoneeltaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti