Muistan, että vielä muutama vuosi sitten inhosin ruokaohjeita, joissa ilmoitettiin ruoka-aineiden määrät ilmaisulla "maun mukaan". Voi tuska ja ahdistus! Jos esim. joku on jo keksinyt makunautintona täydellisen sipulien ja tomaattien suhteen, niin miksei tietoa voisi jakaa kaikille?! Tämä ohje on kuitenkin sellainen -tajunnanvirta-annos (raputikkujen näkeminen kaupassa toi mieleen opiskeluajat Venäjällä, kun siellä syötiin ihme ruokia, joista ei täällä oltu kuullukaan, minkä jälkeen oli pakko soittaa kotiin että mies keittää riisin, kun itse poljen löytöjeni kanssa kotiin miettimään, että olikohan meillä annokseen vihanneksiakin), että kaikki ainekset on kerätty juurikin "maun mukaan" (tai sen mukaan, mitä kaapista sattui löytymään).
Näitä aineksia löytyi |
Tuloksena saatiin arki-illan nopea ja täyttävä salaatti, jonka kulmakivet ovat riisi, raputikut (tai surimitikut tai ravunmakuiset kalatikut, kuten jossakin pakkauksissa lukee) sekä maissi ja majoneesi. Loput voi improvisoida.
Pakkauksen mukaan keitettyyn riisiin sekoitetaan niin paljon majoneesia, kun vaan kehtaa laittaa (tod.näk. et kuitenkaan kehtaa laittaa yhtä paljon kuin mitä Venäjällä laitettaisiin. Siksi minun versiossani on myös kermaviiliä, jotta kosteustasapaino säilyy) ja 2/3 purkillista kermaviiliä. Sekaan voi tiputtaa vähän myös etikkaa. Täyteaineiksi lisätään:
- paketti raputikkuja
- purkilinen maissia
- tuoretta kurkkua
- paprikaa
- herkkusieniä
- puristetaan joukkoon myös vähän sitruunamehua
- maustetaan suolalla, mustapippurilla ja tillillä
- seassa voi kokeilla myös maustekurkkua, kananmunaa tai tomaatteja, ne jätin itse tällä kertaa pois
Tarjoillaan juustopaahtoleivän kanssa |
Lopputuloksen maku on melko lempeä ja poikkeaa aika paljonkin yleensä harrastamastamme mausteisesta tyylistä. Maku oli melko "aito" (eli samanlainen kuin venäläisissä ravintoloissa), mutta joku loppusilaus tuntui puuttuvan. Nyt nettiä selatessa tajusin, että suosikkini valkosipulihan se! Lisätään se myös reseptiin! (Ja nyt hiivin puristamaan kynnen tai pari myös jäljelle jääneeseen annokseen.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti