sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kuohkeat suolaiset muffinit

Raputikkusalaattia googlaillessani törmäsin venäläiseen ruokablogiin, josta löytyi monia kiinnostavia ohjeita. Sieltä bongasin maukkaalta näyttäneen vuokapaistoksen, jota päätin kokeilla muffinivuokiin. Muutin myös hieman aineksia niin että muffineista tuli täysin kasvisversio, koska näiden seurana syötiin kanakeittoa.


Lopputulos oli ihanan mehukas, koska taikinassa oli ehkä vähän enemmän kananmunaa ja vähän vähemmän jauhoja, kuin yleensä käyttämässäni muffinien "perusohjeessa".

Mehukkaat kasvismuffinit

1,2 dl öljyä
1,5 dl kermamaitoa
3 kananmunaa
2 isoa porkkanaa
100 g vihanneksia: iso paserattu tomaatti, aurinkokuivattua tomaattia
100 g parsakaalia
120 g juustoa
150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
tuoretta persiljaa
suolaa ja mustapippuria


1. Yhdistä öly, kermamaito ja kananmunat.
2. Raasta porkkanat ja pieni muut vihannekset, raasta juusto. Yhdistä taikinaan.
3. Sekoita joukkoon persiljasilppu, suolaa ja pippuria maun mukaan.
4. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos taikinaan varovasti sekoittaen.
5. Jaa taikina voideltuihiin muffinivuokiin.
6. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia.


Muffinien kanssa syöty broileri-nuudelikeitto tehtiin suurinpiirtein Pirkan ohjeella. Vihanneksina siinä oli meillä maissia ja ituja (ja inkivääri jätettiin pois). Väriä olisi vähän kaivannut, mutta muuten oikein hyvää sekin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti