sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Ananaksen makeutus

Onnistuttiin ostamaan tuore ananas, joka ei sitten ollutkaan niin kovin kypsä tai makea. Siispä päätin kokeilla, saisiko siitä hunajan kanssa kuitenkin välipalaa. Yksi kesäjälkiruokaherkkujamme on nimittäin rommimarinoidut ananasrenkaat (ne kypsennetään foliossa grillissä tai nuotiolla).

Kuten kuvasta näkyy, varsin hailakka (=raaka) oli ananas
Paahdettu ananas

Pilkoin ananaspaloja kolmeen kippoon, joihin kaadoin päälle:
1) hunajaa ja rommia (ylin)
2) hunajaa ja jauhettua kardemummaa (alhaalla vasemmalla)
3) hunajaa ja pähkinöitä

Kaikkiin annoksiin tipautin myös hieman sitruunamehua. Annoksia pidin uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Makeutus onnistui ja tuosta tuli lopulta ihan kelpo välipala ja pikatarjottava yllätysvieraille. Oma makusuosikkini oli kardemumma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti