Sain sisareltani lainaan ruotsalaisen keittokirjan Kahden edestä. Sisareni ei ole raskaana, mutta perustelu kirjan hankinnalle oli aukoton: "Kun raskausaikana pitää syödä terveellisesti, niin kai nämä ohjeet on tosi terveellisiä myös muulloin syötäviksi!" Kirjan ohjeet ovat melko simppeleitä, joten kynnys niiden tekemiseen ei ole korkea. Lisäksi alussa on lisäksi parikymmentä sivua raskausajan erilaisista ruokavaliovaihtoehdoistasta ja vinkkejä, mitkä kirjan ruokaohjeista saattasivat sopia esim. erilaisten oireiden (anemia, närästys) helpottamiseen.
Minä tein kirjan ohjeella tuhteja porkkanalettuja - eli käytännössä porkkanapihvejä.
Porkkanapihvit
3 isoa porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
1,5 dl kauraleseitä (tai jos voit syödä pähkinöitä korvaa ½ dl kauraleseistä cashew-pähkinöillä)
1 dl ruokakermaa
1 dl soijamaitoa
1 tl suolaa
½tl kuivattua rosmariinia
1 tl oliiviöljyä
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. (Murskaa pähkinät.) Purista valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki ainekset lukuunottamatta oliviiöljyä keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta pieniä pihvejä ja paista oliiviöljyssä keskilämmöllä 3-4 minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoile heti.
Yllätyin vähän siitä, miten hyvin pihvit pysyivät koossa ilman mitään sidosainetta (esim. kananamunaa). Vastaavalla ohjeella voinee valmistaa muitakin kasvisraastepihvejä.
Syötiin pihvit tuoresalaatin ja minttu-kermaviilikastikkeen kanssa.
Minttu-kermaviilikastike
1 ruukku tuoretta minttua
2 dl paksua jugurttia
suolaa ja pippuria
Sekoita silputtu minttu jugurttiin. Mausta ja anna vetäytyä jääkaapissa jonkin aikaa.
Oikein maukasta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti