maanantai 26. tammikuuta 2015

Uunijuurekset kuusenkerkkäsiirapilla

Joulukuussa tekemäni kuusenkerkkäsiirappi on hieman tiivistynyt. Kovin paljon en ole ehtinyt sitä hyödyntää ruoanlaitossa, mutta uunijuuriksissa testasin makua ja hyvää tuli. Ohjeen sain taas Arktisten aromien sivuilta.


Makeat juurespalat uunissa
 
1 pieni lanttu
3 porkkanaa
1 palsternakka
2 punasipulia
Suolaa keitinveteen
4-5 rkl kuusenkerkkäsiirappia

3 rkl öljyä yrttejä (esim. rosmariini, timjami...)

Kuori ja paloittele lanttu, porkkanat ja palsternakka. Keitä ne lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Pilko sipulit lohkoiksi. 

Laita kypsät juurekset ja punasipulilohkot uunivuokaan. Kaada päälle kuusenkerkkäsiirappi ja öljyyn sekoitetut yrtit. Sekoita hieman. Anna hautua uunissa 200 asteessa n. 1/2 h. Sekoita välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti