sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Retiisejä ja etikkaa


Jee, ekaa satoa palstalta! VIHDOINKIN kasvimaani retiisit ovat kasvaneet syötävän kokoisiksi. (No okei,  vähän liiottelin tuossa "ensimmäisessä sadossa", tähän mennessä olen kerännyt myös raparperinvarsia, ruohosipulia, rucolaa ja mäkimeiramia.)

Hoksasin, että retiiseistähän voi tehdä vastaavia "hölskytysversioita" kuin mitä aina teen avomaankurkusta.

Hölskytysretiisit

300 g retiisejä 
½ dl vettä 
2 rkl väkiviinaetikkaa 
2 rkl sokeria 
½ tl suolaa

1. Sekoita vesi, etikka, sokeri ja suola purkissa, jossa on tiivis kansi.
2. Leikkaa pestyt retiisit ohuen ohuiksi siivuiksi. 
3. Nosta siivut purkkiin yhdessä muiden ainesten kanssa.
4. Sulje purkin kansi (tiiviisti) ja ravistele voimakkaasti.
5. Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa. Retiisit muuttuvat nopeasti vaaleanpunaisiksi. 


Retiisit kannattaa syödä saman päivän aikana, viipaloitu retiisi ei säily kovin hyvin. Itse heitin nämä etikkaretiisit salaattiin antamaan makua. (Testasin myös säilyvyttää jättämällä osan siivuista yön yli purkkiin - seuraavana päivänä ne tuoksuivat ja maistuivat tosi kummallisilta... eli toistan: kannattaa syödä hölskytysretiisit "tuoreina".)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti