Vieläkin piti keksiä käyttöä raparperille. Päätin siis kokeilla taas kana-raparperikastiketta, nyt kermallä höystettynä. Ohjeen otin taas karppaussivuilta, mutta parantelin sitä enemmän mieleisekseni (lähinnä lisäsin rutkasti mausteita).
![]() |
Valmis annos, lisukkeena ohraa |
Kanaa ja kermaista raparperikastiketta
500g maustamattomia broilerin rintafileitä
3rkl voita
2dl kuohukermaa
1 (iso) sipuli
1 paprika
300g raparperia (n. 3 raparperinvartta)
1/2 tl valkopippuria
1 tl mustapipuria (enemmänkin olisi voinut olla?)
1tl paprikajauhetta
suolaa
ripaus kuivattua inkivääriä (kun unohdin ostaa tuoretta, se olisi ollut parempaa!)
Paista kanat voissa ja lisää kerma. Silppua sekaan sipuli, paprika ja raparperi. Mausta. Hauduta puolisen tuntia.
![]() |
Hauduttaminen alkakoon! |
Tykkäsin tästä kastikkeesta enemmän kuin toukokuussa tekemästäni, jotenkin kerma teki annoksesta täyteläisemmän. Ja jostain syytä tämä kastike oli meistä oikeastaan jopa parempaa vähän jäähtyneenä kuin heti valmistuttuaan.
![]() |
Valmista kastiketta. Aika paljon irtosi nestettä raparpereistä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti