perjantai 25. syyskuuta 2015

Kaalilaatikko kiinankaalista (lihaton)

Keskustelu syyssatomarkkinoilla vihanneskojulla:

Minä: "Ostaisin tuommoisen ison kiinankaalin."
Myyjä: "Selvä! Tuossa on muuten tuommoinen ohjekin laiskan ihmisen kaalilaatikkoon."
Minä: "Ai tämä Kaalilaatikko anopin malliin?"
Myyjä: "Just se! Hetkinen, nimitinköhän mä tässä just julkisesti anoppiani laiskaksi..."

Niin tai näin, tämä kaalilaatikko oli tosiaan nopea valmistaa!

Kaalilaatikko anopin malliin 

2 dl rikottuja ohrasuurimoita (tai täysjyväriisiä)
2 sipulia 
2 dl soijarouhetta
700 g kiinankaalia 
0,5 dl  siirappia
(kermaa)
suolaa ja pippuria 


Silppua sipulit ja kiinankaali. Keitä ohrasuurimot / riisi. Lisää joukkooon kaalisilppu ja anna kiehua vähän kokooon. Lisää silputut sipulit, soijarouhe, halutessasi kerma ja mausteet. Voitele uunivuoka ja levitä seos siihen. Lirauta päälle siirappia ja paista uunissa 175 asteessa noin tunti.


Tykkään tehdä tällaiset uuniruoat laakeassa vuoassa, jotta niihin tulee mahdollisimman paljon maukasta paistopintaa. Mausteita oisin voinut lykätä enemmänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti