keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Pikaruokaa kotona: Sieni-tonnikalakastike

Nyt on varaa jo kierrepastaan.
Tässäpä pikaruokien klassikko, joka ei ole menettänyt  makuaan vuosin saatossa. Yksi ystävistäni juuri muisteli, kuinka ensimmäisenä opiskeluvuonna laskin "kaikki" hinnat makaronipusseihin verraten. Esim. postikortin lähettämisen hinnalla sai silloin 3 pussia tavallisia makaroneja.

Niin mahtavan hassuja sieniä!
Makaroneista maistuvaa tekee tietysti tonnikalakastike! Enpä tiedä tarvitseeko tähän oikeasti ohjettakaan, koska tämän onnistuin valmistamaan jo heti ekaan omaan kotiin muutettuani ilman ongelmia. Tonnikalapasta oli tarpeeksi helppoa valmistaa myös vaihdossa ollessa, kun omistin tasan yhden kattilan - silloin tosin pasta piti keittää valmiiksi. Kastike syntyy kuitenkin sen verran nopeasti, että makaronit ei se pahasti ehtineet jäähtyä ennen kun sekin oli valmista.

Sieni-tonnikalakastike

1 iso sipuli
5 valkosipulin kynttä

tölkki sienisekoitusta 
tölkki tonnikalaa öljyssä
1 tölkki tomaattimurskaa (valmiiksi maustettu nopeuttaa valmistusta)
rouhittua mustapippuria
kuivattuja yrttejä
päälle juustoraastetta


Laita pasta kiehumaan. Paista sipulit tonnikalapurkin öljyssä (kaikkea ei ole pakko käyttää). Lisää sienet ja tonnikala. Lisää tomaatti. Mausta. Yhdistä lautasella pasta ja kastike ja ripota päälle juustoraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti